100 nachten op proef

10 jaar garantie

Gratis levering

Stem voor Oscar :

Samenstelling en productie

Waaruit is de Oscar-matras samengesteld?

De Oscar matras is een matras uit synthetisch schuim van de jongste generatie en is een 100% Belgisch fabricaat.

De matras is samengesteld uit een geprofileerde kern in stevig HR-schuim (multi comfortzones), een laag Visco-Gel (geheugenschuim + gelparels), een zachte HR-schuimlaag en een microgeperforeerde latexlaag. De afneembare en wasbare hoes is afgewerkt met hypoallergene, ademende watte.

Deze bijzondere samenstelling garandeert comfort voor de meeste mensen, ongeacht hun gewicht of slaaphouding. Ons synthetisch schuim van de jongste generatie biedt zacht comfort en natuurlijke steun voor je ruggengraat. Zo vermijd je rug-, schouder- en nekpijn. Door de perfecte ventilatie slaap je bij een ideale temperatuur.

Onze matras met synthetisch schuim van de jongste generatie is ontwikkeld door therapeuten en is momenteel de beste op de markt.

Is Oscar beter dan een matras met veren?

Het voordeel van een verenmatras is dat die goed geventileerd is. Maar de kwaliteit van het schuim van de jongste generatie dat wij gebruiken voor de Oscar-matras zorgt voor een nog betere verluchting. Bovendien gaat onze matras langer mee.

Als Oscar zo goed is, waarom is hij dan niet duurder?

Een goede matras hoeft niet per se duur te zijn. Wij trachten constant onze distributiekosten te verminderen (geen showrooms, geen verkopers, geen tussenpersonen, geen valse kortingen) zodat we één van de beste matrassen op de markt kunnen bieden, voor de meest correcte prijs. Wij leveren rechtstreeks van de fabriek tot aan je voordeur.

Andere matrassen in schuim zijn zeer goedkoop. Hoe komt dat? Bestaan er verschillende soorten schuim?

Het schuim van deze goedkope matrassen is polyester met te weinig densiteit om genoeg steun te kunnen bieden en lange tijd mee te kunnen gaan.

Oscar is ontwikkeld met de meest recente technologie. Ons schuim is LGA-getest en onze matrassen scoren momenteel het hoogst.

Is Oscar geschikt voor mensen die veel zweten?

Ja, want de microgaatjes in onze latexlaag, de zeer luchtige, open celstructuur van de Oscar en de Visco-Gel zorgen voor een optimale luchtcirculatie en voorkomen een warmtegevoel.

Onze hoes heeft bovendien een vulling die ervoor zorgt dat transpiratievocht sneller verdampt in niet in het hart van de matras dringt.

De afmetingen

Wat zijn de afmetingen van een Oscar-matras?

Alle Oscar-matrassen hebben een hoogte van 25cm.

De standaard breedtes variëren van 80 tot 180 cm en de lengtes van 190 tot 210 cm. Meet dus goed je bed voor je een Oscar-matras bestelt.

Ontdek hier alle afmetingen van onze Oscar-matrassen! 

Kunnen jullie matrassen op maat maken?

In bepaalde gevallen kunnen we matrassen op maat maken. Wil je een matras met specifieke afmetingen? Mail ons dan: support@oscarsleep.com

Wat zijn de afmetingen van het verpakkingskarton?

De afmetingen van het verpakkingskarton zijn: 51 x 51 x matrasbreedte.

Hoe ziet een Oscar-matras eruit?

Neem hier een kijkje: je vindt er verschillende foto’s.

Certificering en test

Wat houden die 100 nachten op proef in?

Wij vinden dat je meerdere weken nodig hebt om te weten of een matras goed is voor jou. Als je vindt dat de matras niet bij jou past, kan je binnen 100 dagen contact met ons opnemen. We sturen een koerier met ons akkoord en we halen je gebruikte Oscar-matras bij jou thuis af. Binnen de 14 dagen wordt het aankoopbedrag volledig terugbetaald. De matras moet wel in perfecte staat zijn, want we schenken hem aan een liefdadigheidsinstelling.

Houd er rekening mee dat deze termijn van 100 dagen enkel geldt voor Oscar-matrassen die je rechtstreeks op onze site hebt gekocht. Als je Oscar koopt op Amazon, is deze periode 30 dagen.

Certificering van het schuim

Al onze materialen zijn CertiPUR© en/of OEKO-TEX® Klasse 1 gecertificeerd.

Garantie

De garantieduur bedraagt 10 jaar. De begindatum van de garantie is de dag van de levering.

De garantie dekt alle abnormale verzakkingen of vroegtijdige vervormingen ondanks normale gebruiksomstandigheden op een normaal bed in goede staat.

Levering

Hoelang moet ik wachten om mijn matras te ontvangen?

Dat hangt af van het verkoopvolume en je woonplaats. Over het algemeen krijg je je matras binnen 4 tot 5 werkdagen thuis geleverd.

Stuur ons een mail om de precieze leveringsdatum te weten: support@oscarsleep.com

Hoe leveren jullie de matrassen?

Afhankelijk van de plaats waar je woont, doen we een beroep op verschillende koerierbedrijven (DPD, Chronopost, TNT, enz…) of onze eigen leverdienst. Soms leveren we zelfs per fiets.

Wanneer wordt mijn matras geleverd?

We sturen je een mail als we je matras bezorgen aan onze leverdienst. In die mal vind je een tracking link om het traject van je matras te volgen. Als je op de dag van de levering niet thuis kan zijn, kan je iemand anders vragen om jou te vertegenwoordigen.

Is het mogelijk een precies levertijdstip op te geven?

Twee uur voor het tijdstip van de levering zullen we je bellen om een preciezer tijdstip door te geven (op 60 minuten nauwkeurig). Zorg dus dat er iemand in huis is. Bij je bestelling kan je ook een ander leveringsadres opgeven, bijvoorbeeld dat van een buur.

Leveren jullie in het buitenland?

Dat hangt van het land af. Momenteel leveren we in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Bij onze levering bezorgen we je niet alleen je matras, maar ook onze service, zoals de 100 proefslapen. Als we die verschillende garanties niet kunnen waarmaken, weigeren we liever de bestelling, want we willen je geen loze beloftes maken.

Mail ons om zekerheid te hebben over het land van levering.

Kan ik ook mijn matras komen halen?

Als je in het Groothertogdom Luxemburg woont, kan je bij ons je matras komen halen. We hebben niet altijd alle maten op voorraad, dus bel ons vooraf even.

Wat doe ik met mijn oude matras?

Zodra je nieuwe Oscar-matras geleverd is, raden we je aan contact op te nemen met de lokale Rode Kruisafdeling. Zij komen graag je oude matras ophalen als die nog in een aanvaardbare staat is.

Hoelang duurt het tot mijn matras na het uitpakken zijn oorspronkelijke vorm terug heeft?

Als je Oscar-matras samengeperst is in een kartonnen verpakking, kan je twee uur na het uitpakken al op je matras gaan liggen. Je mag dit magische moment vastleggen met je smartphone en de beelden delen op je favoriete sociale media ;o)

Is de matras niet samengeperst geleverd, dan kan je er meteen op gaan liggen!

Onderhoud

Kan ik de hoes wassen?

Ja, de hoes kan helemaal van de matras af om te wassen.

Gebruik geen droger!

Is Oscar hypo-allergeen en anti-huisstofmijt?

Ja, door de natuurlijke eigenschappen van de latex is de Oscar-matras hypoallergeen en anti-huisstofmijt. Onze hoes heeft trouwens een erkende hypoallergene vulling.

Kan je op elk soort bed een Oscar-matras leggen?

Oscar past op elk type bed, van lattenbodem tot Boxspring. Zoals elke matras is het beter deze niet op de grond te leggen om vochtproblemen te vermijden. Het is ook beter om Oscar niet op oude spiraalbedden te leggen.

Moet ik een matrasbeschermer leggen voor mijn Oscar?

Onze hoes heeft een beschermlaag die ervoor zorgt dat transpiratievocht snel verdampt en niet in de matras dringt. Een matrasbeschermer raden we af, omdat die de luchtcirculatie en de verdamping zou kunnen hinderen.

Varia

Stellen jullie soms kortingen voor??

Omdat Oscar al direct de beste matrassen voor de beste prijs aanbiedt, geven wij geen kortingen.

100 NACHTEN OP PROEF! GRATIS TERUGNAME!

Tevreden of geld terug

Ontspan je en droom gerust op je Oscar-matras.
Ben je niet tevreden, dan komen we je matras ophalen en betalen we je volledig terug.

De perfecte matras

Matrassen ontwikkeld en geproduceerd in België !

Matelas conçus par un kinésithérapeute
>> -30% par matelas jusqu'au 7 juin avec le code STAYHOME <<
-65€ par matelas durant le mois d'avril avec le code topavril18